Barion Pixel

A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javítsuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk. Részletes adatvédelmi irányelvek .

Menű balra a LILA karika.

WC tisztító bomba recept

WC tisztító bomba recept

A fürdőszobát nagyon olcsó és hatékony szerekkel is tisztán tarthatjuk, így a mellékhelyiséget is.
Ennek az egyszerű WC tisztító receptnek az előnye, hogy nem csak tisztít, de rendszeres használata megóv a vízkő lerakódástól, valamelyest fertőtlenít és még illatosíthat is.

A recept elkészítéséhez szükséged lesz tálra, kanálra, szilikon formára vagy jégkockatartóra.

A wc tisztító bomba alapanyagai:

 

A száraz összetevőket mérd egy tálba, és cseppentsd hozzá az illóolajokat. Jól morzsold el vagy keverd el, hogy mindenhová kerüljön az illóolajokból!
Óvatosan, 1-1 spriccelésnyi vizet adj hozzá, és közben teljes erőből keverd, hogy a pezsgést, habzást megakadályozd!* Ha vizes homok állaga lett a keverékednek, akkor készen vagy.
Nyomkodd szilikon formába, jégkocka tartóba, vagy gyúrj valamilyen formát kézzel! Hagy száraz helyen megkötni pár órát! 
Tárold jól záródó üvegben, óvd a nedvességtől!

Az illóolajok kiválasztásánál érdemes a frissítő hatású olajokat részesíteni előnyben. Ezzel növelhetjük a wc bombáink hatékonyságát egy kis fertőtlenítő hatással.

 

*A szódabikarbóna oldatban lúgos kémhatású, a citromsav (a nevéből is látszik) savas. Ha ez a két anyag por állagban találkozik, akkor nincs semmi gond, nem reagálnak egymással. Ha azonban megfelelő mennyiségű víz is jelen van, akkor nagyon összevesznek, és nagy sistergés habzás kíséretében semlegesítik egymást. Tulajdonképpen ezt a reakciót használjuk arra, hogy a wc-t tisztítsák, tehát ez egy kívánatos folyamat. Ha viszont túl sok vizet adagolunk a készítéskor, akkor már a tálban lenullázzák egymást, így a tisztítás elmarad, mehet a kukába az egész projekt.
 

Kategória: takarítás