A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.

Rendben
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Összetevők

Csalán  ( Urtica dioica )

Sokan gyomnak tekintik, pedig nem az, rengetek jótékony hatása van, mind belsőleg, mind külsőleg. Nagyon erős fertőtlenítő, méregtelenítő, helyileg serkenti a vérkeringést és a vérellátást.

Tovább

Pálmaolaj

Szappanjainkban fenntartható fejlődésből származó pálmaolajat használunk. Az általunk használt pálma olaj RSPO tanúsítvánnyal ellátott termelőtől származik.

Az RSPO biztosítja, hogy a pálmaolaj iránti egyre növekvő kereslet ellenőrzött legyen. Az RSPO tanúsítvánnyal ellátott pálmaolaj olyan ültetvényről származik, ahol biztosított  hogy nem működnek közre erdőirtásban, állatfajok kiírtásában, magas üvegház-hatású gázkibocsájtásban és az emberi jogok megsértésében.

A shea vaj egy Közép-Afrikában élő fa, a karité fa terméséből készül. A karité fa 20 éves korában hozza első, nagy, szilvára hasonlító, csonthéjas terméseit és akár 200 éven keresztül is terem.

A leszüretelt gyümölcsök 60-70% zsírtartalommal rendelkeznek. A tradicionális feldolgozás eredménye egy közepes keménységű, tört fehér színű, édeskés illatú növényi zsiradék, amelyet shea vajnak hívnak.

A hidegsajtolás rendkívüli előnye, hogy a shea vaj igen magas A-, E- és F-vitamin tartalmát képes megőrizni, továbbá nem tartalmazza a kémiai kivonáshoz alkalmazott vegyszerek maradékait.

Körömvirág

A Természet füvészkertje című könyv a következőt írja a körömvirágról: " Fertőtlenítő és gyulladás gátló, valamint sebgyógyulást elősegítő tulajdonságai miatt bőrbetegségek kezelésére ajánlott. Használják bőrrepedések, kisebb sebek, rovarcsípések és napsugárzás okozta bőrgyulladás esetén is"

Tovább

A méz legfontosabb kozmetikai jellemzői

  • Nagyon jó hatású a nagyon érzékeny vagy irritált bőrre
  • Eltünteti a ráncokat és a finom vonalakat
  • Megfiatalítja a bőrt
  • Mélyen táplál, és megakadályozza a fertőzéseket
  • A tiszta méz nem irritálja a bőrt és nem okoz allergiát
  • Megtartja a nedvességet és megakadályozza a kiszáradást
  • Simává és rugalmassá varázsolja a bőrt
  • Fényt ad a tompa színű bőrnek, és megakadályozza az elszíneződést
  • Igazi antioxidáns, és harcol a szabadgyökök ellen
  • Gyógyítja és megelőzi a pattanásokat, az elszíneződést, és az aknét
  • Hatásos a sebekre és a gyulladásokra
  • Helyreállítja a károsodott bőrt
  • Bársonyossá varázsol, fiatalít
  • Segíti a bőrsejtek megújulását
  • Gyógyítja az akné, az ekcéma és más bőrproblémákat, mivel aminosavat és enzimeket tartalmaz
  • Hatásos a bőr károsodása és az öregedés ellen

Forrás: http://www.beauty-advices.com

  • elpusztítja a baktériumokat, vírusokat, gombákat
  • vágott sebeket, horzsolásokat tisztítja, fertőtleníti, különösen fontos ez a fertőző sebek esetében
  • megállítja a vérzést, gyorsítja a szövetek forradását, hasznos segítség rozácea ellen is
  • égési sérülésekre, napégésre fájdalomcsillapítóként alkalmazható, a sérült felületet fertőtleníti
  • pattanások megszüntetésére, akné kezelésére is alkalmas
  • vírusos szemölcsök kezelésére is alkalmas
  • lábgomba, lábujjak közti kipállás ellen, körömgomba megszüntetésére
  • hajparaziták és élősködők ellen is sikeresen használható (korpásodás, tetű, rüh), csökkenti haj zsírosságát.

A Cyanobacteria (kékes-zöld algák) közé tartozó Spirulina platensis és Spirulina maxima algákat bőrvédő hatásukért használják a kozmetikumokban. A benne lévő ásványi anyagok és nyomelemek a bőr vízháztartásának helyreállításában játszanak fontos  szerepet.  A Spirulina fajok poliszacharid molekulái megkötik a mérgező nehézfémeket, ezért hatásosak az érzékeny bőr ápolásában. Szabályozzák a faggyúmirigyek működését, ezért az aknés bőr kezelésénél is hatékonyak. Víz - és zsíroldható vitaminjai helyreállítják és élénkítik a bőrt és antioxidáns anyagként gátolják bőr korai öregedését. 

Borsmenta Hatékony a baktériumos fertőzésekkel szemben, csökkenti a pattanásokat és a faggyútúltermelést. Élénkíti a vérkeringést. Csillapítja a rovarcsípések, bőrbetegségek okozta viszketést.
A csoki ránctalanító, feszesítő, hidratáló hatású, egyensúlyban tartja a bőr nedvesség tartalmát, pótolja a hiányzó ásványi anyagokat és simává, bársonyossá teszi bőrünket. Jótékony hatással van a narancsbőrre!