A www.kecsketejes-szappan.hu weboldal a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmaz, melyet a honlap használatával Ön tudomásul vesz.

Menü

Ti kérdeztétek - Mi az SLS?

Ti kérdeztétek - Mi az SLS?

Az SLS (sodium-lauryl-sulfate) egy nagyon elterjedt tisztítószer összetevő. Benne van a folyékony szappanokban, tusfürdőkben, samponokban, mosószerekben, mosogatószerekben.
Az SLS lehetővé teszi a zsírok számára, hogy a vízzel elegyedjenek, ezáltal lemoshatóvá válnak.

Nagyon sok mindenben megtalálható ezért bőrünk óhatatlanul érintkezik vele. De kell-e, hogy féljünk tőle?

Sokat lehetett hallani, hogy rákkeltő (gyártása során rákkeltő anyaggal szennyeződik) és ezért kerüljük el. Bár a tudomány jelenlegi állása szerint nincs bizonyíték arra, hogy rákkeltő lenne, de mégis jobb elkerülni.

Ráadásul az biztos, hogy nagyon irritáló és sokaknál súlyos bőrproblémákat okozhat, elsősorban olyan termékeknél, ahol nem kerül lemosásra vagy hosszasabban érintkezik a bőrrel, illetve ha a termék magas koncentrációban tartalmazza.

Mi okozza a fő problémát? Az SLS egy nagyon erős zsíroldó anyag ezért nem csak a szennyeződéseket távolítja el, hanem a bőrt védő hasznos zsírokat is és a bőr szárazzá válik.

Ha nagyobb koncentrációban éri a bőrünket, akkor bőrirritáció okozhat, a bőr kiszárad, kipirosodik. Mindez habfürdő esetében fokozottan jelentkezhet, mert a meleg vízben huzamosabb ideig éri bőrünket.

Az általunk készített szappanokban nincsen SLS, ezáltal kíméletesen tisztítják a bőrt, nem irritálva azt.

Kategória: bőrápolás

Keresés