Barion Pixel

A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javítsuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk. Részletes adatvédelmi irányelvek .

Menű balra a LILA karika.

Szőnyeg tisztítás ecettel és/vagy szódabikarbónával

Szőnyeg tisztítás ecettel és/vagy szódabikarbónával
Ismét egy olcsó háztartási prakitkát szeretnék megosztani veletek. Három kisgyermek mellett a szőnyegek hamar foltosak lesznek. Talán nálatok is így van ez. Van néhány nagyon egyszerű, olcsó és vegyszermentes módszer a szőnyegen lévő foltok eltávolítására.

Frissesség és hatékonyság az ecet és szódabikarbóna segítségével: Szőnyegtisztítási módszerek

Ahhoz, hogy hatékonyan és környezetbarát módon távolítsuk el a foltokat szőnyegeinkről, gyakran visszanyúlunk a jól ismert és bevált módszerekhez, mint például az ecet és a szódabikarbóna. Az alábbiakban bemutatunk néhány egyszerű lépést, hogyan alkalmazhatjuk ezeket a csodaszereket a szőnyegeken:

1. módszer: ecetet spriccelj a foltra, kicsit hagyd állni majd egy ronggyal dörzsöld át.

2. módszer: szórj szódabikarbónát a szőnyegre, hagyd rajta egy éjszakát, másnap porszívózd fel.

3. módszer: a foltot spricceld le vízzel, szórj rá szódabikarbónát. Hagyd néhány percig állni, majd spriccelj rá ecetes vizet (1/2 víz, 1/2 ecet). Néhány perc múlva itasd fel a folyadékot. Hagyd megszáradni.

Fontos megjegyezni, hogy ha a szőnyegünk érzékeny anyagból készült, mindig végezzünk először egy próbát a nem látható részen, hogy megbizonyosodjunk a módszer hatékonyságáról és hogy nem okoz színtelenítést vagy károsodást.

Fontos tipp: Minden folt esetében igaz, hogy minél frissebb, annál könnyebb eltávolítani. Amennyiben régebbi foltokkal állunk szemben, valószínűleg többször kell megismételni az eljárást a teljes hatékonyság érdekében.

Fedezd fel az ecet és a szódabikarbóna erejét a szőnyegtisztításban, és élvezd a tiszta és friss szőnyegek nyújtotta előnyöket.

Rendeld meg a szódabikarbónát:  Kosárba

Kategória: takarítás