Barion Pixel

A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javítsuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk. Részletes adatvédelmi irányelvek .

Menű balra a LILA karika.

Miért jó, ha kézzel készített szappant használsz?

A kézműves szappanok nem ipari körülmények között készülnek, hanem kis manufaktúrákban, a készítője nem egy gyártósor mellett áll és robotként dolgozik, hanem minden egyes szappanba szívét, lelkét beleadja.
 

kecsketejes szappan próbacsomagÖsszeállítottunk neked egy próbacsomagot a két legnépszerűbb szappanunkból.

A csomagot, ha most rendelsz tőlünk először, INGYEN szállítjuk.


1. Mit jelent az, hogy kézzel készül egy szappan, valóban így készül?

A kézműves szappanok nem ipari körülmények között készülnek, hanem kis manufaktúrákban, a készítője nem egy gyártósor mellett áll és robotként dolgozik, hanem minden egyes szappanba szívét, lelkét beleadja.

A szappanok nem tömegtermékként készülnek, nem is egyformák. Minden egyes szappannak más és más a mintázata, természetesen a bennük lévő ápoló összetevők azonosak.

A szappan tömbök felvágása is kézzel történik és végül a csomagolás is.

2. Glicerin a szappanban. Most akkor jó vagy nem?

Az iparilag előállított szappanokból a gyártási folyamat során kivonják a glicerint.

A kézzel készült natúr szappanokban benne marad a természetes glicerin, ezáltal a bőrt védi és nem hagyja kiszáradni.

Viszont tudnunk kell, hogy a glicerin nagy mennyiségben ellenkező hatást gyakorol bőrünkre, ezért az átlátszó szappanok, a magas glicerin tartalom miatt, hosszútávon szárítják a bőrt, mivel magas koncentrációban a glicerin egy adott idő elteltével a bőr mélyebb rétegeiből vonhatja el a vizet, minek következtében a bőr belülről kiszárad.

3. Szappan vagy tisztító tömb?

Szappan vásárlásakor figyelj arra, hogy a szappan tényleg szappan legyen és ne egy szintetikus tisztító tömb, ami a természetes összetevők helyett mesterséges anyagokat tartalmaz.

Az iparilag előállított szappanokba szintetikus habzás fokozókat, mesterséges színezékeket és mesterséges illatanyagokat adagolnak.

Különösen az antibakteriális szappanokkal kell vigyázni mivel triclosant tartalmaznak, ami egy nem egészséges vegyszer. Okozhat allergiás tüneteket is, illetve a szervezet egészséges működéséhez szükséges organizmusokat is elpusztíthatja, mivel nem tud különbséget tenni káros és hasznos kórokozó között. A bőr természetes védőköpenyét megbontva kiváló táptalajt biztosít az antibakteriális hatóanyagra ellenálló baktériumok kifejlődéséhez. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a triclosan rendszeres használatával többet ártunk, mint használunk: a kórokozók egyre ellenállóbbá válnak, és egyre nehezebb lesz őket legyőzni.

4. A natúr szappanok között különleges helyet foglalnak el a kecsketejes szappanok.

A kecsketej természetes tejsavat tartalmaz, ami közreműködik a megfelelő pH kialakításában.

A kecsketejes termékeket már nagyon régóta alkalmazzák ekcémás és pikkelysömörös betegeknél, mert kiváló gyógyítója a száraz bőrnek.

A kecsketejes szappan miközben tisztítja bőrödet, egyúttal hidratálja is azt. A kecsketejes szappanok használatával bőröd puha és selymes lesz, az érett bőr visszanyeri fiatalságát, rugalmasságát.

5. Néhány szó a Jármy kecsketejes szappanokról.

Vásárlónk visszajelzése alapján állíthatjuk, hogy szappanjaink használatával a bőr puhább lett, a száraz bőr kevésbé volt száraz. Örömmel tölt el bennünket a sok visszajelzés miszerint kicsiknek és nagyoknak enyhítették szappanjaink valamilyen bőrproblémáját pl. ekcéma, pikkelysömör.

A Jármy Manufaktúra kézműves szappanjaiba a legjobb alapanyagok kerülnek, ezek a szappanok szeretettel, odafigyeléssel készülnek.