Barion Pixel

Cookie-kat és más technológiákat használunk. Használjuk őket a weboldal üzemeltetéséhez, statisztikákhoz, a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, ajánlatokhoz és az így összegyűjtött adatok megosztásához média-, reklám- és elemzési partnereinkkel. Partnereink ezeket kombinálhatják más adatokkal . Az Elfogadás gombra kattintva elfogadja mindezeket. Az Ön beleegyezésének tartalmát a Beállítások módosítása alatt állíthatja be, amelyeket bármikor módosíthat. Részletes adatvédelmi irányelvek .

  Automatikus

Menű balra a LILA karika.

Bőrszárazság

Bőrszárazság
A hideg idő beköszöntével jobban kiszárad a kezünk, bőrünk. De miért történik ez?

Ennek több oka is lehet:

- A hidegben lelassul a keringés a kézben, ezért jobban kiszárad.
- A fűtött szoba száraz levegője is fokozza a kiszáradást.
- Erős tisztítószerek.
- A száraz bőrnek a kemény víz is oka lehet.

A bőr felső rétege a szaruréteg, amit elhalt, lapos sejtek alkotnak, melyek folyamatosan lehullanak. Ez egy természetes és láthatatlan hámlás.

A szaruréteget borító, vízből és zsírokból álló emulzió az úgynevezett hidrolipid film. Összetétele az irha mirigyei által termelt verejték, víz és faggyú valamint a szarusejtek. pH-ja 5,4-5,9. Ezek biztosítják a 10-20 %-os folyadéktartalmat a szarurétegben, ha ez 10 % alá csökken, akkor beszélünk száraz bőrről. A bőr érdessé, szárazzá válik.

A boltokban kapható SLS tartalmú folyékony szappanok, tusfürdők is felelősek lehetnek a lipidréteg eltűnéséért. A hiedelmekkel ellentétben az SLS ugyan nem okoz rákot, de mégis kerülendő. Ennek oka, hogy az SLS egy erős tisztítószer, ami a bőrről a szennyeződésen kívül a hasznos zsírréteget (lipidet), a vízmegkötő molekulákat  is eltávolítja, ezért a bőr kiszárad, télen pedig ez fokozottan jelentkezik.

 

Miért csökkenti a bőrszárazságot a Jármy kecsketejes szappan?

- A benne lévő extra zsírtartalom megakadályozza, hogy a bőr kiszáradjon.
- Természetes módon tartalmaz glicerint, ami segíti a bőr vízmegkötő képességét.
- A benne lévő AHA sav (természetes tejsav) eltávolítja, a már nem szükséges elhalt hámsejteket és segíti a bőr megújulását.
- Lúgos kémhatása elpusztítja a kórokozókat ezáltal védi a szaruréteget. A bőr pH-ját nem befolyásolja.

Kategória: bőrápolás