Barion Pixel

Cookie-kat és más technológiákat használunk. Használjuk őket a weboldal üzemeltetéséhez, statisztikákhoz, a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, ajánlatokhoz és az így összegyűjtött adatok megosztásához média-, reklám- és elemzési partnereinkkel. Partnereink ezeket kombinálhatják más adatokkal . Az Elfogadás gombra kattintva elfogadja mindezeket. Az Ön beleegyezésének tartalmát a Beállítások módosítása alatt állíthatja be, amelyeket bármikor módosíthat. Részletes adatvédelmi irányelvek .

  Automatikus

Menű balra a LILA karika.

A szappan és a baktériumok

A szappannak  kórokozó-gyérítő hatása van, eltávolíjtja azokat, megakadályozza a kórokozók megtapadását és felszaporodását a megtisztított bőrfelületen.

Ha a kezünk piszkos, a baktériumok rátapadhatnak az olajra vagy zsírra. Ha csak vizzel mosol kezet, akkor az nem igazán hatékony, mert a víz és az olaj nem keveredik, ezt a zsíros, olajos réteget (amire a baktériumok tapadnak) a tiszta víz nem távolítja el. A szappan az a varázsszer, amely segít egyesíteni a vizet és az olajat, így eltávolítja a baktériumokat is. A tű alakú szappanmolekulák egyik vége vízzel kötődik (a hidrofil fej), a másik vége pedig az olajokhoz és zsírokhoz (a hidrofób farok). Amikor szappanos habot hozol létre, a molekulák segítenek eltávolítani a szennyeződést, az olajat és a baktériumokat a bőrödről. Aztán a tiszta vízzel való öblítés az egész lemosható.